Retroplattan: Jennifer Rush – “Heart Over Mind”

Jennifer Rush (egentligen Heidi Stern) är kanske mest känd för dunderhiten “The Power Of Love”. Men tänkte i denna text lyfta fram albumet “Heart Over Mind” från 1987. En kanonplatta där hon bland annat samarbetar med Harold Faltermeyer, Michael Bolton, Elton John, Desmond Child, Richie Sambora, Dan Huff, Nathan East, Leland Sklar, Anton Fig och Mike Braun för att nämna några.

Här kan man hitta låtar som “I Come Undone”, “Down To You”, “Heart Over Mind”, “Stronghold”, “Flames Of Paradise (duett med Elton John) och “Heart Wars”. Plattan nådde relativt högt på listorna när det begav sig, där låten “Flames of Paradise” slog igenom mest av de tre singlar som släpptes. Skivan är fylld med bra AOR/popåtar som åter bör uppmärksammas.

Har du råkat missat detta grymma album så finns det att lyssna på digitalt via bland anant Spotify.

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar