Recension: Emil Sigfridsson – “Back To Yesterday”

Emil Sigfridsson fick sitt stora genombrott när han deltog i den första säsongen av musiktalangtävling Fame Factory. Han har även varit med och tävlat i Melodifestivalen samt släppt två plattor på svenska “Tillbaka till igår” (2003) och “Äntligen” (2006) På senare år har Emil bland annat satsat på att producera ett antal musikaler på Kristianstads Teater. Samt även släppt musik med sin pappa Lasse Sigfridsson, som var med och startade dansbandet Lasse Stefanz.

Nu dyker Emil upp med sitt första album på engelska som fått namnet “Back To Yesterday”. En härlig AOR platta som är fylld med bra och välproducerade låtar. Fem singlar har släppts i en jämn takt för att promota det nya albumet. Om man ser till hur många som har strömmat låtarna som just nu finns ute på Spotify så är det lite märkligt att inte Emil har slagit igenom ännu mer inom AOR gengren. Men kanske blir det ändring på det nu när han släpper sitt nya album?

Albumet innehåller 12 stycken spår som alla går i samma grymma AOR stuk. Favoriterna är helt klart “We’re Gonna Rock Tonight”, “My Life”, “Can I Run Away”, “New Horizon”, “Spanish Lullaby”, “Hold On” och “Rockstar Passion”. Här kan man även hitta en snygg cover på Lady Gaga´s hitlåt “The Edge of Glory”.

Slutbetyget för albumet blir väl godkänt och där jag hoppas och tror det kommer en uppföljare inom överskådlig framtid. Alla som diggar namn som Bon Jovi, Survivor och Thomas Vikström (då tänker jag först och främst på hans soloplatta “If I Could Fly” från 1993) får absolut inte missa denna skiva.

“Back To Yesterday” släpps fredagen den 29:e september.

Betyg 8,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar