Recension: Silent Tiger – “Twist Of Fate”

Silent Tiger är ett band bildat 2020 av trion Jean Funes (gitarr), Joel Mejia (trummor) och David Cagle (sång). Nu dyker man upp med sitt andra album “Twisted Of Fate”, som är en platta bestånde av bra melodiösa hårdrockslåtar. I pressreleasen från bolaget Pride & Joy Music kan man läsa att bandet har influerats av storheter som Def Leppard, Van Halen, Europe, Bon Jovi, Ratt, Dokken och Scorpions med ett modernt sound. Inga dåliga namn att influeras av direkt. Sen om Silent Tiger låter som något av dessa band är ju en annan femma. Skulle nog säga att de låter mest som Bon Jovi och Def Leppard om jag får välja.

På den nya skivan har man även möjlighet att höra basisten Andreas Passmark (WET, Royal Hunt) och keyboardisten Mikael Blanc (Degreed) på några av låtarna. Kan även tilläggas att albumet har mixats snyggt av Mats Ericsson (Degreed) 

Albumet innehåller 10 stycken spår där jag väljer att lyfta fram låtarna “Shadows Of Life”, “Twist Of Fate”, “Face The Night”, “Wings Of A Dream” och “Another Destination”. Tycker att albumet håller en bra och jämn nivå rakt igenom utan några direkta svagheter.

Har alltid gillat bandets sångare David Cagle och här tycker jag han gör en riktigt bra insats bakom mikrofonen. David har varit med i en rad olika AOR-projekt och band under åren. Han har bland annat jobbat med namn som Jeff Northrup, Liberty N’ Justice, Lastworld och Marty And The Bad Punch.

“Twist Of Fate” släpps fredagen den 24:e november och finns säkert många här på DMB som kommer att uppskatta denna platta.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar