Recension: Frozen Rain – “One Mile From Heartsville”

11 långa år har gått sedan det belgiska AOR bandet Frozen Rain släppte sitt senaste alster. Men nu är man tillbaka med sitt tredje studioalbum “One Mile From Heartsville“. Diggade de två tidigare plattorna “Frozen Rain” (2008) och “Ahead Of Time” (2012) så är faktiskt riktigt nyfiken på hur detta kommer att låta. Till den nya releasen har man gjort klart med duktige sångaren/låtskrivaren Lars Edwall, som bland annat skrivit låtar åt Jill Johnson, LaGaylia Frazier och Jan Johansen. Lars har även medverkat på Toto-projektet Fanfields. Frozen Rain kretsar annars till stora delar kring musikern Kurt Vereecke som varit med sedan starten.

För att promota albumet på bästa sätt gav man tidigare i år ut titelspåret “One Mile From Heartsville” som första singel. Ett mycket bra val tycker jag då den hör till plattans starkaste låt. Men här kan man även hitta andra bra låtar som till exempel “Move On”, “Fire”, “Let Me Love You” (Skivans absolut bästa låt. Fantastisk refräng), “One Of These Mornings” (ytterligare ett spår som hör till mina favoriter. Doftar Toto lång väg) och “Ready For Tonight”.

Men tyvärr finns det även låtar som jag inte gillar på samma sätt och det är “She´s The One” och “More Than A Friend”, som enligt mig inte alls håller måttet här. Detta gör dessvärre att jag sänker det slutliga betyget en aning. Men som helhet är “One Mile From Heartsville” ett stabilt hantverk med en hel del örongodis.

Albumet släpps via bolaget Lions Pride Music måndagen den 30:e oktober.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar