Recension: Nitrate – “Feel The Heat”

Bra låtmaterial men med en demoliknande ljudbild. Så vill jag sammanfatta AOR bandet Nitrate´s fjärde album “Feel The Heat”. Det är just den nästintill gräsliga ljudbilden som jag stör mig absolut mest på. Produktionen är viktig för mig när jag lyssnar på en platta. Men skit sak samma för här har vi ett par riktigt vassa låtar som ändå lyfter albumet till relativt höga höjder.

Öppningsspåren “Feel The Heat”, “All The Right Moves” och “Wild In The Streets” gör i alla fall så jag går igång direkt och vill höra mer. Detta följs upp av kanske albumets bästa låt “Needs A Little Love”. Den efterföljande balladen “One Kiss (To Save My Heart)” kan vi hoppa över då den är rätt intetsägande. Efter detta rullar plattan vidare med den näst bästa låten i mitt tycke nämligen “Live Fast, Die Young” som har en riktigt bra och medryckande refräng. Ytterligare en låt att lyfta fram lite extra är “Satellite”, som även den hör till albumets bättre låtar. Tyvärr tycker jag att skivan avslutas lite svagt med spåren “Strike Like a Hurricane”, “Big Time” och “Stay”.

Som helhet är detta en bra platta och hör nog till bandets bästa releaser av de fyra som släppts hittills. Nitrate har till denna platta bland annat tagit hjälp av bröderna Tom och James Martin som man tidigare kunde hitta i bandet Vega. Dessa två herrar vet verkligen hur man knåpar ihop bra AOR låtar. Medverkar på albumet gör även Paul Laine (Danger Danger, The Defiants) och ISSA.

Nitrate kretsar annars kring medlemmarna Nick Hogg (bas, gitarr), Alexander Strandell (sång), Alex Cooper (trummor) och Richard Jacques (gitarr). För sångaren Alexander Strandell´s del är det hans andra album med Nitrate han medverkar på. Måste säga att han gör en riktigt stark insats bakom mikrofonen.

Är lite kluven när det gäller den här plattan. Bortser man från produktionen som inte gör någon glad är “Feel The Heat” väldigt lyssningsvärd.

Skivan släpps fredagen den 13:e oktober via bolaget Frontiers Records.

Betyg 7/10

Skriven av Henric Wahlberg
Lämna ett svar