Recension: Hugo’s Voyage “Inception”

Man kan nästan tro att klassiska Journey har släppt en ny platta och återförenats med sångaren Steve Perry. Men så är inte fallet utan det är istället Steve Perry kopian Hugo Valenti och hans band som nu ger ut det Journey doftande albumet “Inception”. Hugo Valenti kan vi även känna igen från banden Valentine och Open Skyz. Hugo’s Voyage startade för några år sedan som ett tributeband för just Journey. Men nu är det alltså dags att för första gången släppa eget material via bolaget Frontiers Records.

Måste ändå säga att jag blir glatt överraskad av det jag hör. Visst låter det mycket Journey men konstigt vore väl annars. Här kan man bland annat hitta de grymma låtarna “Crazy What Love Can Do”, “Don´t Wanna Live Without Your Love”, “Goin´Away”, “How Many Times” och “I´ll Be Around”. Finns dock ett par rätt smöriga spår som drar ner intresset för mig en del. Men bortser men från detta så är albumet faktiskt riktigt bra. Plattan är även bra producerad så där finns det inget att klaga på.

“Inception” kommer garanterat uppskattas av många Journey fans och de som gillat vad Hugo Valenti kommit med tidigare under åren.

Förutom Hugo på sång så medverkar även musikerna Robby Hoffman (gitarr), Lance Millard (keyboards), Greg Smith (bas), Dana Spellman (trummor), Steve Ferlazzo (keyboards) och Ray Herrmann (Saxofon)

Albumet släpps fredagen den 10:e november.

Betyg 7,5/10

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar