Recension: Care Of Night – “Reconnected”

Ett av Sveriges absolut bästa AOR band Care Of Night släpper nu sitt tredje studioalbum. Detta är en platta som verkligen växer för varje lyssning och innehåller godbitar som “Street Runner”, “Tonight”, “Caught Feelings”, “Melanie”, “Half Of My Heart“, “Follow Through”, “End Of A Chapter” och “Stay With Me”. Det är kvalitet rakt igenom hela albumet med väldigt få svackor. Ska jag välja ut två favoriter ur denna härliga godispåse av låtar så måste det helt klart bli “Melanie” och “Stay With Me”.

Måste förstås även lyfta fram själva bandet som är väldigt kompetent. Har förövrigt alltid gillat sångaren Calle Schönberg som har en fantastisk röst som passar perfekt för just denna genre. På det nya albumet gör han ingen besviken. Man har även en grym gitarrist i form av Viktor Öström Berg.

Plattan är även mycket bra producerat och det är alltid ett plus i mina öron. “Reconnected” är utan tvekan ett av årets bästa AOR album, som garanterat kommer finnas med på mångas “best of” listor när vi snart sammanfattar 2023.

Alla fans av Survivor, FM och Toto och liknande band får kolla in albumet lite extra när det släpps fredagen den 17:e november via bolaget Frontiers Records.

Betyg 9/10

Skriven av Henric Wahlberg

Line-up:
Calle Schönberg – sång
Viktor Öström Berg – gitarr
Victor Berg – Keyboards
Niklas Svensson Nattfare – bas
Linus Svensson – trummor

Lämna ett svar