Retroplattan: Peter Cetera – “World Falling Down”

Sommaren 1992 släppte den legendariske sångaren Peter Cetera (Chicago) det lysande soloalbumet “World Is Falling Down”. Detta är en platta som bland annat innehåller låtarna “Restless Heart”, “Even A Fool Can See”, “Wild Ways”, “World Falling Down”, “Where There’s No Tomorrow” och “Dip Your Wings”.

Medverkar på albumet gör även kända namn som Andy Hill, Mark Goldenberg, C. J. Vanston, Bruce Gaitsch, David Foster, Tim Pierce, Michael Thompson, Chaka Khan och Joseph Williams.

Peter Cetera står som låtskrivare på de flesta av spåren på skivan bortsett från till exempel “Wild Ways”, “Man in Me” och “Dip Your Wings” som knåpats ihop av bland andra Joseph Williams och Bernie Taupin.

Albumet är i mitt tycke Peter Cetera´s bästa soloalbum, som återigen bör upptäckas. Plattan finns att lyssna på via Spotify.

Skriven av Henric Wahlberg

Lämna ett svar